You are currently viewing Cinc motius per aplicar l’RSE com a mapa de gestió

Cinc motius per aplicar l’RSE com a mapa de gestió

Tota empresa, independentment de la seva mida, sigui gran, petita o microempresa, pot aplicar en la seva gestió la responsabilitat social empresarial (RSE), també coneguda com a responsabilitat social corporativa (RSC). Potser la diferència només raurà en la dimensió i repercussió de les accions que se’n derivin.
Gestionar un negoci segons criteris d’RSE vol dir “no fer diners a qualsevol preu; no tot s’hi val”, o sigui, no solament centrar-se a fer diners, sinó preguntar-se quina implicació té la meva activitat empresarial en el meu entorn, des del punt de vista econòmic, social i mediambiental.
De fet, des de Punt i Coma, hem vist com petites i mitjanes empreses o grans empreses amb un origen familiar tenen tant interioritzat valors o actituds de gestió d’RSE que ni se’ls reconeixen ells mateixos. A més a més, com més petita és l’organització, més fàcil és l’implementació de la RSE en la gestió de qualsevol entitat.
Fer aquesta reflexió, i actuar conseqüentment, aportarà al negoci el principal benefici de la seva viabilitat a mitjà i llarg termini gràcies al fet que l’RSE afavoreix els camps següents:

1) Reputació 
El valor que des de fora s’atorga a l’empresa es reafirmarà. L’RSE no és l’única manera de crear i mantenir la reputació, però sí que hi ajuda.

2) Fidelització del talent
Quan una persona treballa en una empresa on comparteix la missió, la visió i els valors amb tots els companys i amb l’empresa, és una persona que entén que la seva aportació laboral té una finalitat, un propòsit, i se sent orgullosa de formar part del projecte. Aquesta actitud beneficia a l’hora de crear un bon ambient laboral i de mantenir i captar nou talent. Aida Corón de Viaempresa.cat explica en aquest article com el benestar dels treballadors ajuda a optimitzar resultats i captar talent a les empreses.

3) Diferenciació
El desenvolupament de l’RSE aporta ser diferent de la competència. Identificar els nostres valors, explicar-los i actuar conseqüentment ajuda la nostra clientela a identificar-se amb nosaltres. Actualment, el consumidor considera els valors de l’empresa que li ofereix el servei o el producte com un altre criteri de compra, com el preu o la qualitat.
La campanya de Toyota “Conduce como piensas” exposa valors no totes les característiques del cotxe. O el de Holaluz, que apel·la a l’ètica del consumidor.
L’RSE també ajuda a concretar el servei o producte que oferim, les seves característiques i utilitats, que poden aportar la diferenciació amb els de la competència, com ara una producció ecològica o un servei personalitzat a domicili. Com el cas de la nova línia de roba més sostenible de Zara.

4) Reducció de riscos
L’RSE ens obliga a dialogar amb els diferents grups d’interès de la nostra activitat per explicar les nostres necessitats i expectatives i escoltar les seves, i així, trobar un punt comú de col·laboració. Aquesta actitud de comunicació activa amb clients, proveïdors, veïns, institucions… afavoreix preveure situacions que poden dificultar la nostra activitat. Per exemple, establir contacte amb els veïns d’un nou punt de venda abans de començar les obres d’adequació del local pot afavorir reduir les queixes per molèsties. Tal i com ho fa la cadena d’establiments d’aliments congelats LA SIRENA.

5) Productivitat més elevada 
Com ja hem dit abans, l’RSE afavoreix un bon clima laboral, que fàcilment es traduirà en una capacitat de treball més important per part dels treballadors. Però l’RSE també promou la reducció de consum de recursos naturals per reduir l’impacte al medi ambient, una actitud que té com a conseqüència la reducció automàtica dels costos de producció. Si procurem gastar menys llum, aigua o combustible, no només afavorim el medi ambient, sinó que també reduïm les nostres despeses. A través de simples canvis d’hàbits o invertint una mica, es pot reduir dràsticament la factura de la llum d’un establiment.

Així doncs, l’RSE pot ser present en tota organització. Això sí, cal la implicació i el convenciment de la direcció del negoci; sense la seva complicitat tota aplicació d’RSE es pot quedar en intensions i ser interpretada com una simple campanya de greenwashing (rentat d’imatge verd) o propagandística sense cap fons real de valors. D’aquesta manera, es causaria un gran perjudici a la reputació de l’empresa.

Mariona Huguet
Punt i Coma

Somhi consulting