You are currently viewing PER QUÈ I COM S’HA DE MANTENIR EL PETIT COMERÇ I L’ACTIVITAT ARTESANAL?

PER QUÈ I COM S’HA DE MANTENIR EL PETIT COMERÇ I L’ACTIVITAT ARTESANAL?

Un empresari és aquella persona física o jurídica que és capaç d’unir treball i capital amb tal d’oferir serveis i/o productes al mercat amb l’objectiu d’aconseguir beneficis.

El comerciant independent individual i l’artesà que crea els seus productes per a vendre’ls, són empresaris.
Part d’aquests col·lectius ofereix productes i serveis d’alt valor afegit, amb poc abast al mercat, en conseqüència, els resultats econòmics no són sostenibles.

Resultat tancament de l’activitat. 

Perdem tots!!!

El principal problema és la falta de mirada a llarg termini.

S’ha desdibuixat el perquè. I el curt termini és el que dirigeix les seves activitats. És a dir, manca d’estratègia empresarial un altre element imprescindible per a ser un empresari.

Ajudar a professionalitzar a aquests col·lectius és bàsic perquè la nostra societat pugui mantenir aquests actius, així

 Tots sortim guanyant!!!

El canvi de comportament del consumidor és una realitat, la tecnologia ha canviat les regles del joc. 

El nivell d’exigència és molt alt, part dels comerciants i artesans no tenen els recursos per a adaptar-se a títol individual,cal afegir que el seu estat anímic és d’abatiment.

L’opció és organitzar al col·lectiu des de les associacions i institucions que tinguin l’estratègia clara,  actuïn oferint serveis de valor, és una bona fórmula per a la solució del problema.

Per això existien fórmules pubico privades com els  BID (Business Improvement District) que poden ajudar a la millora de la gestió dels eixos comercials existents i perquè no la creació de nous eixos amb tot el potencial que existeix.Quan hi ha una estratègia clara, recursos humans, econòmics, coneixement, treball eficient de l’equip i una gran dosi d’il·lusió els projectes avancen.

I com em va dir un mentor avança, encara la llum només s’intueixi.

Exemples com el BID Barri de Londres Waterloo, Hamburg i el Barri de Barcelona. Sant Andreu

Som-hi el nostre propòsit és acompanyar empresarialment als comerciants i artesans.

Som-hi ajudem a les institucions i associacions a definir la seva estratègia, marcar objectius i acompanyem en tot el procés fins que estigui totalment professionalitzat.

Som-hi, aportem serveis d’alt valor afegit adaptat perquè sigui accessible a la pime o empresari individual. Formació, Assessoria individualitzada (ubicacions, jurídic, comptable, laboral, estratègic, mk digital…) coaching.


Griselda Prat