You are currently viewing Fins al 31 de desembre oberta en els sectors del Comerç, Artesania i Moda

Fins al 31 de desembre oberta en els sectors del Comerç, Artesania i Moda

El Consorci de Comerç, Artesania i Moda (CCAM) ha obert una nova convocatòria d’ajuts en l’àmbit del comerç, moda i artesania. Aquest ajut ha estat convocat amb l’objectiu d’impulsar les PIMES i autònoms d’aquests sectors professionals.

La idea és apostar per generar models de negoci competitius, i ajudar a dinamitzar aquests sectors perquè s’adaptin a la realitat actual. A més, es contemplaran també com a beneficiaris els titulars de les parades de mercats municipals sedentàries i NO sedentàries.

Aquesta convocatòria presenta tres àmbits diferenciats d’ajuda o suport:

Àmbit 1: recuperació dels locals buits

– Es subvencionarà la compra, arrendament o concessió administrativa de locals a peu de carrer.

– Es contemplarà ajuda econòmica per reprendre l’ús d’aparadors de locals que actualment estiguin tancats.

– Es promocionarà econòmicament la continuïtat de l’empresa comercial, subvencionant part dels traspassos.

– Es preveuen ajudes per a l’ampliació de la superfície de venda annexionant un nou local al ja existent.

Requisits:

· En cas de compra, lloguer o autorització d’ús o concessió administrativa, ha de ser el titular del contracte corresponent el que ho sol·liciti.

· Els establiments han de destinar-se a l’explotació d’alguna activitat de comerç al detall.

· Han de disposar del corresponent permís municipal.

· Queden excloses aquelles inversions que superin els 60.000€ i les concessions administratives corresponents a inauguracions de mercats municipals.

Àmbit 2: reforma d’establiments

– Es contempla ajut econòmic per a la reforma d’establiments localitzats en llocs de mercats municipals sedentaris, i també l’adequació dels llocs de mercats municipals no sedentaris

– Es preveuen ajudes per a la reforma d’establiments i botigues a peu de carrer que tinguin una antiguitat mínima de 10 anys

Requisits:

· En el cas de les parades de mercats municipals no sedentaris, el sol·licitant ha d’acreditar la titularitat en, almenys, 5 anys.

· En el cas de les botigues a peu de carrer, el sol·licitant ha d’acreditar la titularitat de com a mínim 10 anys (acceptant la possibilitat d’acreditar mitjançant la suma amb la titularitat anterior si es tracta d’un familiar de fins a 2n grau )

Àmbit 3: sistemes de “Click & Collect”

– Es finançarà l’instal·lació de sistemes digitalitzats de punts de recollida (compra de taquilles i / o armaris amb el programari corresponent).

Requisits:

· Quantia de la subvenció: Fins al 50% de les despeses subvencionables amb un màxim de 5.000€. La inversió mínima subvencionable serà de 2.000€.

· Seran beneficiaris les botigues a peu de carrer i les parades de mercats municipals sedentaries que disposin de l’espai suficient per incorporar punts de recollida digitalitzats.

La convocatòria es va obrir el dilluns 8 de juliol del 2019, i romandrà en curs fins al proper 31 de desembre. Aquells negocis que tinguin en ment sol·licitar l’ajuda, hauran de tenir en compte que el procés es podrà tancar amb antelació si es supera el pressupost destinat a aquesta convocatòria.

Millora de la capacitació tècnica de les persones artesanes.

Si desitges ampliar informació sol·licita una reunió amb nosaltres (la reunió personal és sense cost ni compromís).

Anàlisi del sector, negoci i activitat. Aquesta informació ens permetrà determinar quines són les subvencions adequades i viables en cada cas particular.

Revisió i anàlisi de les subvencions vigents, i de totes aquelles que hagin estat aprovades però que encara no tinguin data definida de convocatòria.

Proposta personalitzada de totes aquelles subvencions que s’adeqüin a les necessitats del client.

Tramitació de la subvenció determinada durant el procés.

Jonatan i Carlos

Hola@somhiconsulting.com