You are currently viewing EL STORYTELLING EN LA PUBLICITAT. Ens expliques una història si us plau?

EL STORYTELLING EN LA PUBLICITAT. Ens expliques una història si us plau?

Des del principi de la nostra existència, els éssers humans hem fet ús del que ara diem que es un  “STORYTELLING”. Des de les pintures rupestres passant pel teatre, els llibres, fins al cinema. La necessitat de explicar històries la portem dins des dels nostres començaments, per tant és normal que cada vegada més sentim parlar del STORYTELLING  EN LA PUBLCITAT

La publicitat no deixa de ser una manera més de comunicar-nos.

De comunicar la nostra marca i els nostres productes i dins d’aquesta comunicació hi haurà vegades que usem el recurs del storytelling.

És un tipus de comunicació que va molt estretament lligada al cinema tradicional comercial, ja que normalment s’utilitzen les mateixes eines que pugui tenir un curt o una pel·lícula convencional: personatge-objectiu-obstacles.

Així doncs, podríem definir el STORYTELLING en publicitat com una peça que explicar la història d’un personatge, i la marca o producte queden en un segon terme, sense deixar de ser essencials per a ajudar al fet que el personatge aconsegueixi els seus objectius i superi els seus obstacles.

Per exemple, en el següent anunci D’IKEA la marca ajuda el personatge a aconseguir els seus objectius:

https://www.youtube.com/watch?v=izmbnhfbi2i

Fins i tot algún cop  la marca o el producte són elements que ajuden a crear una atmosfera, ambient o situació i d’aquesta manera l’espectador associa a la marca o producte amb aquesta atmosfera, ambient o situació. Un bon exemple d’això serien els anuncis d’estiu D’ESTRELLA DAMM:

https://www.youtube.com/watch?v=hhkpoz4sroe

I és que actualment aquesta manera de fer publicitat a través del STORYTELLING està sent cada vegada més utilitzat per les marques pels seus nombrosos avantatges:

– A tots ens encanta que ens expliquin històries i més si és una bona història que t’aporta alguna cosa.
– Tenint en compte el punt anterior, si a un li agrada la història és més fáçil que la comparteixi, així doncs, la història de la marca arriba més lluny.
– Mostres la part més humana de l’empresa, aconseguint un bon posicionament.
– És un format que permet vendre la teva marca al mateix temps que estàs venent un producte.


I, encara que no ho sembli, la PUBLICITAT DE STORYTELLING no està només a l’abast de les grans empreses, ja que es tracta d’un format únicament limitat per la creativitat i no el pressupost.
Sol·licitem un pressupost et sorprendrà. En Som-hi, aportem serveis d’alt valor afegit adaptat perquè sigui accessible a la pime o empresari individual.

Cristina Herrera i Martí Font

hola@somhiconsulting.com